Category Archives: Conrep

Kø og kultur – en tur til Worldcon 77 i Dublin

Efter nogle år hvor jeg har besøgt en hel del science fiction conventions (og desværre ikke fået blogget om ret mange af dem), var jeg i år ikke sikker på jeg ville få råd til at tage til Worldcon i Dublin, den tredje Worldcon i Europa på kun fem år. Men afsted gik det en read more »

Swecon 2015 Confuse

I år afholdtes Swecon – svarende til vores Fantasticon – i Linköbing. Svenskerne kan generelt trække flere folk til en con end vi kan, også selv om den foregår langt fra hovedstaden, og det var da også tilfældet i år. Så vidt jeg forstod, lå deltagerantallet på omkring 200. Det hele foregik i konferencelokaler på read more »

Til Worldcon i London

Med næsten 8000 deltagere blev Worldcon i London 2014 den største Worldcon nogensinde. Det kunne måske få nogle flere af de amerikanske fans til at tænke over om var på tide at gå hele vejen fra at have en “world”-con, der foregår i Nordamerika tre gange ud af fire, til rent faktisk at være et read more »

Fantasticon 2014

På årets Fantasticon var der ikke det helt store samtaleemne som sidste års panel med “De usynlige kvinder”, men dog alligevel mange ting som er værd at fremhæve. Der var ligsom sidst to æresgæster, Rochita Loenen-Ruiz og Paul McAuley. Det var både en relativ ny forfatter og en veteran, en udmærket kombination. Jeg hørte desværre read more »

Fantasticon 2013: De usynlige kvinders panel

Et af programpunkterne på Fantasticon 2013 var et panel om “The Women Men Don’t See”. Hvis man skal dømme hvor godt et programpunkt på en con har været, kan kriteriet være om det fik en til at tænke over noget, eller til at tænke anderledes over noget. Det kriterieum var opfyldt for mit vedkommende. Jeg read more »

Copenhagen Comics 2013

Efter tre års pause var Komiks tilbage med nyt navn “Copenhagen Comics” men samme lokalitet, Øksnehallen. Det er mange år siden jeg rigtig fulgte med i hvad der skete indenfor tegneserier, men Comics er så stor en festival at der alligevel altid er nogle tegneserier jeg kan huske fra gamle dage, og som jeg gerne read more »

Swecon / Kontrast 2012

Der var hele fire udenlandske cons jeg meget gerne ville på i år, men i stedet for at beslutte mig for en eller to jeg ville på, og holde mig til den plan, blev jeg ved med at udsætte beslutningen. Så det endte med at jeg først fik besluttet mig ret sent hver eneste gang, read more »

Chicon 7

I et stykke tid, faktisk et par år, havde jeg overvejet at tage til en Worldcon, for at opleve en af de helt store cons, eller i hvert fald en af de helt store at de litterære cons. Lejligheden kom så nu i år, hvor jeg tog på Chicon 7 i Chicago. Det var faktisk read more »

Eastercon 2012

Jeg vil lave en længere rapport fra Eastercon ved lejlighed, men her er en første kort rapport: Eastercon 2012 eller Olympus 2012 foregik på det samme hotel som i 2010, hvor jeg for første gang oplevede en science fiction convention, der ikke var i Danmark. Hotellet ligger ganske tæt på Heathrow lufthavn, som har adskillige read more »

Norcon 26

Sidste weekend var jeg en tur i Oslo, til den årlige norske festival for science fiction m.m. Norcon. Jeg kunne ikke modstå chancen for at møde China Mieville, en af de for tiden mest interessante forfattere i genrerne. Det var lidt af en sidste øjebliks beslutning, og i første omgang ville jeg bare tage en read more »