Category Archives: Politik

Myten om den stærke mand

Efter jeg for nyligt var i Dublin, hvor jeg hørte en meget spændende diskussion om myter, fik jeg pludselig lyst til at blogge lidt om nogle af de tanker jeg har haft siden. I gamle myter er der mange mægtige helte, som stort set alle er mænd, og som kan udrette mægtige ting. Men helte read more »

Fantasticon 2013: De usynlige kvinders panel

Et af programpunkterne på Fantasticon 2013 var et panel om “The Women Men Don’t See”. Hvis man skal dømme hvor godt et programpunkt på en con har været, kan kriteriet være om det fik en til at tænke over noget, eller til at tænke anderledes over noget. Det kriterieum var opfyldt for mit vedkommende. Jeg read more »

Politik og science fiction

En af grundene til at jeg interesserer mig for science fiction, er at det er en genre som næsten ikke kan undgå også at handle om vores virkelighed. Det kommer selvefølgelig af, at når man fremstiller en anden verden end den virkelige i fiktion, vil læseren også tænke over det forskellen mellem den fiktive verden read more »

Herrer vi ere ej

Som en pludselig overspirngshandling gav jeg mig til at tænke over om jeg ville kunne havde fået mit første it-job, hvis jeg havde søgt det i dag. Konklusionen er at det ville jeg nok ikke. Dagens jobannoncer er ekstremt specifikke med hvad man skal kunne for at de bare gider at snakke med en. Det read more »

De kolde ligninger

Den måde vore dages økonomer argumenterer på, får mig til at tænke på en berømt science fiction-novelle fra 1954 af Tom Godwin, som hedder “The Cold Equations”. I novellen skal et rumskib lande på en planet. Der er kun en meget begrænset mængde brændstof, lige nok til at foretage en sikker landing. Der viser sig read more »

Velkommen i Cirkus Aktivering

Det blev så ikke science fiction mit første indlæg her kom til at handle om. Men meningen med bloggen er at jeg vil skrive hvad der falder mig ind, ikke at jeg skal levere en bestemnt vare til et bestemt publikum. Om jeg overhovedet har eller vil få et publikum ved jeg jo strengt taget read more »