Category Archives: Nyt

Hans Rancke-Madsen 1957-2015

Da jeg var en ung rollespiller i 1980’erne, spillede jeg ofte sammen med en gruppe af spillere, der var en smule ældre end mig. Det var dem som havde opdaget Dungeons & Dragons før næsten alle andre danskere, og havde spillet det i flere år før jeg opdagede at der var noget der hed rollespil. read more »

Hvordan Hugo-nomineringerne gik i hundene

Det store samtaleemne i påsken blandt mange science fiction-fans var nomineringerne til årets Hugo Award. Det er normalt at disse nomineringer offentliggøres i påsken, på de conventions der afholdes i påsken, blandt andre den britiske Eastercon, og at man taler om dem. Men denne gang var der sket noget usædvanligt. De fleste nomineringer var af read more »

Næstkommanderende har forladt broen

Godt nok kendte jeg ikke Leonard Nimoy personligt, men da jeg fik beskeden om at han var død i går, kunne jeg ikke lade være med at føle det var en jeg kendte, der lige var død. Som næstkommanderende Mr. Spock på rumskibet Enterprise, var han han den ene trediedel af trekløveret Kirk, Spock og read more »

Michael Erik Næsby (1960-2014)

Det jyske rollespils grand old man Michael Erik Næsby døde pludseligt d. 3. februar 2014. Næsby var en del af miljøet omkring rollespils-festivalen Fastaval i Århus. Fra 1990’erne blev der her eksperimenteret med rollespil-mediet, som over en årrække udviklede sig fra at være baseret på de importerede systemer som Dungeons & Dragons og Call of read more »

Iain Banks 1954-2013

De rigtig gode forfattere kan af og til give læseren den oplevelse, at det ikke er fiktionens verden, men virkeligheden selv, der forekommer at være uvirkelig. Noget tilsvarende kan ske, når man får noget at vide der er svært at passe ind i ens virkelighed. Sådan havde jeg det omtrent, da jeg for et par read more »

Nyt

Velkommen til min blog

Nu fik jeg omsider taget mig sammen til at få gjort noget ved hjemmesiden. Fremover vil jeg poste de fleste af mine længere kommentarer til hvad der sker rundt omkring i verden og hvad jeg har af meninger og synspunkter her. Jeg har valgt en WordPress som skulle være venlig for mobiltelefoner, så nu må read more »