Welcome

Eastercon 2012

Jeg vil lave en længere rapport fra Eastercon ved lejlighed, men her er en første kort rapport:

Eastercon 2012 eller Olympus 2012 foregik på det samme hotel som i 2010, hvor jeg for første gang oplevede en science fiction convention, der ikke var i Danmark. Hotellet ligger ganske tæt på Heathrow lufthavn, som har adskillige flyruter direkte fra Kastrup, så det er meget nemt at komme dertil fra os der bor i København.

Desværre var hotellet booket op, da jeg omsider besluttede mig for at tage derover, så jeg måtte finde et andet hotel et stykke derfra. Det fungerede ok med en lille gåtur frem og tilbage hver dag, bortset fra den ene dag det regnede. Klaus Mogensen, som besluttede sig endnu senere end mig, boede samme sted, og jeg så også et par andre med Eastercon-skilte på, men ellers boede de fleste vist enten på selve con-hotellet, eller et af de noget dyrere officielle “overflow” hoteller lige i nærheden.

Eastercon ligger i påsken og kører med næsten fuldt program over fire dage, dog undtaget først på dagen fredag og sidst på dagen mandag. På Olympus 2012 var der noget i retning af 200 programpunkter. Af dem nåede jeg at overvære ca. 25. Det vil fylde for meget på en blog at komme ind på det hele, men jeg kan da nævne nogle af højdepunkterne, et fra hver dag.

Fredag blev Cory Doctorow interviewet af Patrick Nielsen Hayden. Olympus 2012s ærsegæst-interviews var på halvanden time, så der var tid til at komme vidt omkring, specielt med en dygtig interviewer som Hayden. Der var tid til både at komme ind på Doctorows liv og ikke mindst holdninger, og på nogle af hans bøger.

Lørdag var det et gensyn med et fast programpunkt, Not the Clarke Awards. Ideen er den at man laver en mini-udgave af dommervoteringen til årets Clarke Award for bedste science fiction roman. Panelet, hvoraf de fleste har været dommere ved tidligere prisudddelinger, diskuterer de seks romaner der er nomineret til prisen, og finder frem til en vinder. Panelet endte med at kåre Jane Rogers The Testment of Jessie Lamb. Måske på grund af Christopher Priests kritiske blogindlæg om Clarke Award en uges tid før Eastercon, diskuterede man også nogle af de romaner som burde være nomineret. Men af dem som ikke var nomineret, det var vist kun Adam Roberts By Light Alone, som en enkelt paneldeltager ligefrem mente burde vinde prisen.

Søndag var der et panel med den lidt kryptiske titel “Occupy the Metaverse”, hvori blandt andet ovennævnte Adam Roberts deltog. Det handlede om temaer og holdninger i nær fremtids science fiction. Roberts og Tricia Sullivan, en af forfatter-æresgæsterne, kom med nogle ret gode pointer. Senere på dagen var Sullivan igen i et panel (om “heroism”) med blandt andet Joe Abercrombie og George R.R. Marrtin, og det var et af de sjoveste paneler jeg har overværet.

Mandag holdt Geoffrey Landis foredrag om Mars. Landis er, udover science fiction forfatter, forsker hos Nasa. Det var vist det tredje programpunkt jeg hørte på Eastercon med ham, og det mest interessante, fordi han fik lov at tale om noget af det han selv arbejder med, og vise nogle både flotte og informative billeder fra Mars på storskærmen.

Sidst på dagen mandag gik connen op i (endnu mere) hyggesnak ved baren. Det var en udmærket afslutning på fire dage med science fiction. De andre cons jeg har været på, var jeg enten den der skulle rydde det sidste op, når alle de andre var gået hjem, eller jeg tog hjem før tid af den ene eller den anden årsag.

En enkelt negativ ting ved årets Eastercon: De var rigtig dårlige til at holde tiden, men ikke konsekvent, så nogle programpunkter løb lige til det næste skulle starte, mens andre startede til tiden, så man somme tider gik glip at starten af programpunkter eller skulle vente 5-10 minutter på at teknikken kom i orden. Men det er småting – generelt var Olympus 2012 er meget velorganiseret con.

1 thought on “Eastercon 2012

  1. Uh, jeg kunne også godt have tænkt mig at møde Doctorow! Nå, men han kommer vel i nærheden igen en anden gang.

Comments are closed.